Tatoeages zijn al eeuwenlang een manier om jezelf te uitten. De laatste jaren is het zetten van een tatoeage met een exponentiële factor gestegen. Niet alleen het zetten van de tatoeage is hier in populariteit gestegen, maar ook de variatie in verschillende tattoo stijlen kan niet achterblijven. Of je nu opzoek bent naar een traditionele stijl of een opvallend kunstwerk, is hierbij helemaal aan jou!

Doordat er tegenwoordig veel verschillende tattoo stijlen zijn, wordt de keuze wel moeilijker gemaakt. Iedere tattoo stijl heeft namelijk haar eigen eigenschappen. In dit artikel vertellen wij meer over de verschillende tatoeagesoorten. Hopelijk kunnen wij jou hiermee helpen met het vinden van de perfecte tattoo stijl voor jou.

Eigenschappen van een tattoo stijl

Zoals hierboven al staat beschreven heeft iedere tattoo stijl haar eigen eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen met veel verschillende dingen te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan de historie, kleur of manier van zetten van een tattoo. Deze eigenschappen bepalen hoe een tattoo eruit komt te zien.

Doordat alle tattoo stijlen andere eigenschappen bevatten kun jij jezelf uitten op de manier die bij jou als persoon past. Zo kun jij kiezen voor een kleurrijke of een zwart-witte tatoeage, maar ook voor een tattoo met een rijke geschiedenis. Al deze keuzes geven jou de vrijheid om uit te stralen wie je als persoon bent.

Hieronder staan enkele tattoo stijlen beschreven. Per tattoo stijl wordt kort omschreven welke eigenschappen hier belangrijk zijn.

Black and Gray tattoo

Als eerste tattoo stijl is de Black and Gray tattoo aan de beurt. Zoals de naam van deze tattoo stijl al verklapt gaat het hier over een zwart met grijze tattoo soort. Dit is alleen niet de enige eigenschap die heel belangrijk is. Zo is de Black and Gray tattoo het perfecte voorbeeld voor een tattoo met een rijke historie.

Deze tattoo stijl komt namelijk uit de jaren ’70 ’80. In deze tijd werd deze tattoo stijl met name gebruikt in de gevangeniscultuur. Waarbij gevangenen met beperkte middelen tatoeages bij elkaar zetten. Denk hierbij aan middelen als: gitaarsnaren en sigaretten as. Door creatief om te gaan met deze middelen werd de Black and Gray tattoo geboren.

Momenteel bestaat deze tatoeagesoort nog steeds. Wel zijn er een aantal dingen veranderd. Zo werd deze tattoo soort vroeger de jailhouse tattoo genoemd, verder is de manier van zetten ook veranderd. In de hedendaagse tijd is het namelijk niet nodig om met beperkte middelen deze tattoo te zetten. Momenteel wordt hier ‘gewoon’ een tattoomachine en zwarte inkt voor gebruikt.

Mandala tattoo

Een tattoo soort die misschien wel dwars tegenover de Black and Gray tattoo staat is de Mandala tattoo. Mandala tattoos staan erom bekend dat ze bestaan uit een symmetrisch patroon. Verder is deze tatoeage stijl een krachtige uitdrukking voor balans, harmonie en spiritualiteit. Hierbij wordt dan ook benoemd dat met name mensen die opzoek zijn naar een diepere connectie met de wereld en zichzelf, voor deze tattoo stijl kiezen.

Verder geeft de mandala tattoo veel vrijheden. Zo kun je zelf bepalen welke symbolen in de mandala staan. Maar ook kun je kiezen of je de tattoo in kleur wilt of niet. Deze vrijheid geeft jou de kans om de tattoo volledig eigen te maken.

Mandala Tatoeages worden ook wel vaker voor de sier gekozen. Zo zien Mandala tatoeages er buiten de historie en mogelijkheden ook prachtig uit.

Realistische tattoo

Buiten tekenkunsten als de Black and Gray en Mandala Tattoo kun je ook gaan voor een realistische tattoo. Deze tattoo soort streeft naar een fotorealistische weergave van mensen, dieren en objecten. 

Met deze stijl kun jij een eerbetoon doen naar een persoon, dier of object naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan een tatoeage van je eerste huisdier, of van de filmster waar je al je hele leven fan van bent. Op deze manier uit jij jezelf naar de anderen om je heen.

Polynesian tattoo

Een andere tattoo soort met een prachtige betekenis is de Polynesian tattoo. Deze tattoo stijl heeft te maken met de Polynesische gemeenschappen. Deze gemeenschappen zetten tatoeages als deze, om: de juiste rangorde, status en persoonlijke prestaties binnen een stam aan te duiden.

In de tijd van nu worden deze tatoeages hier niet meer gebruikt om status aan te duiden. De laatste jaren worden deze tatoeages met name voor de sier gebruikt. Wel zijn er veel mensen die een groot interesse hebben in de Polynesische gemeenschappen. Dit is een goede reden om voor een tatoeage als deze te gaan.

Maori Tattoo

Net als de Polynesian tattoo is deze tattoo soort bekend van het tatoeëren van stamleden van de Maori. Maori zijn de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Door middel van tatoeages als deze kon je binnen een stam precies zien wie een persoon was, en wat zijn rol in de maatschappij is. 

De Maori tattoo bestaat uit verschillende symbolen en patronen. Neem als voorbeeld de verschillende patronen. Deze patronen hebben allemaal een verschillende betekenis. Zo zijn er patronen die staan voor: kracht, gevoel, talent, gezondheid, welvaart etc.

Door al deze symbolen en patronen te combineren kun je een prachtige tatoeage creëren, die ook nog eens bij jou als persoon past.

Falcon Ink voor al jouw tattoo stijlen

Hopelijk hebben wij jou met dit artikel een beeld kunnen geven over verschillende tattoo stijlen. Wist jij dat wij bij Falcon Ink al deze tattoo stijlen kunnen zetten? En nee, dit zijn niet de enige tattoo soorten die wij hebben! Neem gerust een kijkje in ons portfolio, hier staan foto’s van enkele tattoo stijlen die wij onder de knie hebben. Al deze tatoeages zijn gezet in onze tattoo shop in Geleen.

Vanwege onze prijswinnende internationale artiesten kunnen wij al deze verschillende tattoo stijlen bieden. Verder hebben wij een korte wachttijd, hierdoor hoef jij niet lang te wachten voordat je een kunstwerk op je lichaam laat vereeuwigen.

Neem gerust contact met ons op, en plan een afspraak in. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste tattoo stijl die bij jou past. Wij weten namelijk maar al te goed dat dit een heel lastig traject kan zijn. De tatoeage staat namelijk vereeuwigd op jouw lichaam. Wil je meer informatie over het zetten van een tatoeage? Lees dan gerust ons artikel over het laten zetten van een tatoeage. Hiermee kun jij volledig voorbereid een tattoo laten zetten.

Geometric Tattoo

De wereld van de tatoeages is rijk aan verschillende soorten tattoostijlen. Deze stijlen lopen uiteen van een realistische tattoo tot aan een Geometric Tattoo. De Geometric Tattoo is

Lees verder »

Geef een reactie