Het laten zetten van een tatoeage is een proces waar veel tijd bij komt kijken. Zo is het heel belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over alle verschillende mogelijkheden. En dat, zelfs als je al 10 tatoeages hebt. In dit artikel bespreken we enkele populaire stijlen. Op deze manier kun jij met een gerust hart een weloverwogen keuze maken voor jouw volgende tattoo.

Tattoo stijlen

Het zetten van een tatoeage kan op veel verschillende manieren. Er is dan ook voor iedereen wat te vinden. Houd er wel rekening bij dat het kiezen van een tattoostijl bepaald hoe jouw tatoeage wordt gezet. Hieronder staan enkele onderdelen waar jij rekening mee kunt houden bij het kiezen van een bepaalde tattoo stijl.

Geld

Het zetten van een tatoeage kost geld. Alleen niet iedere tatoeage kost evenveel. Dit hangt af van het type tattoo, de grootte hiervan, complexiteit en de locatie van de tattoo. Een tatoeage die meer tijd kost, kan dus ook zeker meer geld gaan kosten. Bespreek dit daarom altijd met jouw tatoeëerder, zij kunnen hier eenvoudig een inschatting in maken.

Tijd

Er zijn talloze verschillende tattoo stijlen. Deze stijlen variëren van eenvoudig naar moeilijk. Houd hierbij altijd rekening met het feit dat een moeilijke tatoeage vaak niet alleen meer geld kost, maar ook meer tijd van je vraagt. Zo hebben moeilijkere tatoeages te maken met meer details. Een voorbeeld van een moeilijke tattoo stijl is de portret tattoo. Hier wordt met veel details een nauwkeurig portret gezet.

Wachtlijsten

Het bepalen van een tatoeage kan veel tijd overeen gaan. Zo zijn er veel tattoo shops waarbij de wachtlijsten superlang zijn. Neem hier voor jezelf een overweging wat jij het meest belangrijk vindt. Ga je voor de tattoo shop met de kortste wachtrij, of wacht je liever iets langer voor de tattoo shop waar jij je het beste bij voelt?

Maar, let op! Het kiezen van een tattoo shop die bij jou past kan een echte opgave zijn. Zo zijn er veel verschillende tattoo shops met de daarbij behorende kenmerken. Bekijk daarom goed welke shop het beste bij jou past.

Weet je niet zo goed waar je op moet letten bij het kiezen van een goede tattoo shop? Geen probleem! We hebben een tekst geschreven waarin we alle kenmerken van een tattoo shop benoemen. Hopelijk kunnen we hiermee jouw keuze een stuk eenvoudiger maken.

Intakegesprek

Het geld, de tijd en de wachtlijsten van jouw tattoo kunnen allemaal worden ingeschat bij een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek ga je samen met jouw tatoeëerder in gesprek om de tattoostijl, de grootte, de plaatsing, de kosten en de mogelijke wachtlijst van jouw tatoeage te gaan bepalen. Hiermee kun jij een veel realistischer beeld schetsen over het totaal plaatje van jouw tattoo, zo zit jij op 1 lijn met jouw tatoeëerder.

Wist jij dat je bij ons van Falcon Ink ook een intakegesprek kunt inplannen? Wij gaan graag met jou opzoek naar de juiste tatoeage voor jou. Wij weten namelijk maar al te goed hoe lastig het kiezen van de juiste tatoeage kan zijn.

Verschillende tattoo stijlen

Er zijn veel verschillende tattoo stijlen. Hieronder leggen wij een aantal tattoo stijlen uit. Wellicht zit de tattoo stijl die bij jou past hiertussen.

Realistische Tattoo

Als eerste de realistische tattoo. Deze tattoo soort wordt ook wel gezien als een van de moeilijkste tattoostijlen. Deze tattoo stijl is zoals de naam al zegt, te herkennen aan het feit dat het superrealistisch gezet wordt. Deze stijl behoeft dan ook veel precisie en concentratie. Dit zijn vaak namelijk de tatoeages waar de meeste tijd aan wordt gespendeerd, dit is dan ook zeker wel terug te zien in het resultaat.

MAndala Tattoo

Houd je meer van verschillende vormen die als een geheel volledig synchroon aan elkaar staan? Dan is de Mandala tattoo misschien wel perfect voor jou! De mandala tatoeage is te herkennen aan de verschillende vormen die op een precieze en synchrone wijze aan elkaar zijn verbonden, hieruit bestaat een patroon.

Bij de Mandala tattoo zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je kunt de vormen namelijk zo eenvoudig, of juist complex mogelijk maken als je zelf wil. Verder is hierbij de grootte ook naar volledige eigen wens mogelijk. Zet je een mandala tattoo op je rug, dan zal deze vrij groot kunnen. Maar ga je toch voor je hand of bovenarm? Dan zal deze ook op een kleinere wijze volledig tot zijn recht komen.

Polynesian Tattoo

Ben je meer voor de gedurfde, creatieve uiting met een mooi historische betekenis? Dan is wellicht de Polynesian Tattoo wel iets voor jou! Deze tattoo soort staat namelijk niet alleen bekend om de gedurfde uitingen, maar ook hangt hier een mooi historisch verhaal aan vast.

Wil je meer informatie over deze tattoo soort? We hebben een artikel geschreven over het laten zetten van een Polynesian Tattoo. Hier worden onder andere de historische kenmerken van deze tattoo soort omschreven.

Falcon Ink voor al jouw tattoostijlen

Wil je gaan voor een Realistische tattoo, of ga je toch liever voor de mooie historie en kies je voor de Polynesian tattoo? Wij van Falcon Ink hebben de mogelijkheid om veel verschillende tattoo stijlen te kunnen zetten. Dit allemaal dankzij onze internationale prijswinnende artiesten. Zo kunnen wij van iedere stijl, ook nog eens de beste kwaliteit garanderen.

Wil je een kijkje nemen naar onze eerder gezette tatoeages? Kijk dan gerust in ons portfolio. Hier laten wij foto’s zien van eerder gemaakte tatoeages.

Het maken van de juiste keuze voor jouw tattoosoort is een moeilijke keuze, dit weten wij maar al te goed. Vandaar dat wij jou maar al te graag mee willen helpen bij deze zoektocht. Plan dan gerust een intakegesprek in. Hierbij kun jij samen met een professional opzoek gaan naar een tattoo die bij jouw past. Een tatoeage staat namelijk vereeuwigd op jouw lichaam. Hier moet je dus zeker goed over nadenken.

Weet je wel al wat je wilt zetten? Neem dan gerust contact met ons op. Dankzij onze veel inzetbare artiesten kunnen wij onze wachtlijsten kort houden, dit zorgt ervoor dat jij snel aan de beurt bent.

Geometric Tattoo

De wereld van de tatoeages is rijk aan verschillende soorten tattoostijlen. Deze stijlen lopen uiteen van een realistische tattoo tot aan een Geometric Tattoo. De Geometric Tattoo is

Lees verder »

Geef een reactie