De Polynesian Tattoo, in het Nederlands ook wel de Polynesische tatoeage genoemd. Een Tattoo soort met een fascinerende geschiedenis, die vele eeuwen teruggaat in het verleden. Dit weerhoudt de Polynesian Tattoo er niet van om vanwege de unieke ontwerpen en diepe symboliek nog steeds uitermate populair te zijn. In dit artikel gaan we samen met jou bekijken waar deze tattoo soort vandaan komt.

Een tattoo met een betekenis

De traditionele Polynesische tatoeages staan bekend om hun gedurfde ontwerpen. Met speciale gereedschappen werden dieren, planten en symbolen in de huid getekend. In het verleden was dit proces erg pijnlijk en veeleisend, hier tegenover staat wel een prachtig resultaat. Dit resultaat is niet alleen sierlijk, maar ook vertellen veel Polynesian tattoos het verhaal van de eigenaar van de tattoo.

Oorspronkelijk werden deze tatoeages dan ook gebruikt om binnen de Polynesische gemeenschappen status, rangorde en persoonlijke prestaties aan te duiden. Zo waren deze tatoeages niet alleen bedoelt voor versiering, maar ook zijn deze tatoeages onderdeel van iemand zijn sociale identiteit. Deze techniek werd dan ook van generatie op generatie doorgegeven, waarbij elke tattoo een persoonlijk en cultureel verhaal verteld.

Elk symbool binnen de Polynesian Tattoos heeft dan ook een eigen betekenis. Zo staan de haaientanden voor kracht. Terwijl een oceaan kan staan voor het hiernamaals of de laatste reis. Deze uiteenlopende symbolen zorgen ervoor dat iedereen zijn/haar verhaal kan verwoorden in symbolen. Juist dit maakt deze tattoo soort ook zo speciaal.

Waarom is juist de Polynesian Tattoo iets voor jou?

Nadat duidelijk is dat de geschiedenis van de Polynesische tatoeages verbluffend is, komt natuurlijk de vraag: ‘past deze tatoeage soort bij mij?’ Hieronder hebben we een aantal punten opgesomd waarom juist deze soort tof kan zijn voor op jouw lichaam.

Als eerste is natuurlijk het ontwerp heel belangrijk. De ontwerpen zijn krachtig en maken een blijvende indruk. Als je fan bent van deze verbluffende lichaamskunst, kan een Polynesische tattoo een goede keuze zijn om jezelf te uiten.

Verder zijn er veel mensen die geïnteresseerd zijn in het verleden van de Polynesische volkeren en hun traditionele symbolen. Dit is uiteraard een goede reden om voor een prachtige tatoeage als deze te gaan. Op deze manier kun jij een stukje geschiedenis van de Polynesische cultuur met je meebrengen. Dit is een eerbetoon aan deze mooie cultuur.

Kort gezegd zijn de Polynesian Tattoos niet alleen prachtig qua vormen en ontwerpen, maar ook hebben ze een prachtige betekenis. Deze combinatie is een mooie betekenis voor op jouw lichaam. Verder maakt dit deze tatoeage aantrekkelijk voor veel verschillende mensen.

Falcon Ink - voor jouw tatoeage met een betekenis

Wist je dat wij bij Falcon Ink ook Polynesian Tattoos zetten? Vanwege onze prijswinnende internationale artiesten kunnen wij de beste kwaliteit tatoeages zetten. Dit is uiteraard heel belangrijk, de tatoeage zit namelijk voor altijd op jouw lichaam. Neem gerust een kijkje in ons portfolio. Hier kun je zien wat wij bij Falcon Ink kunnen zetten.

Buiten dat wij mooie tattoos met symbolen kunnen zetten, kunnen we ook realistische tatoeages zetten. Hier hebben we een artikel over geschreven. Voor meer informatie kun je altijd een kijkje nemen in ons artikel over het laten zetten van een realistische tattoo in Nederland.

Nieuwsgierig geworden of weet je al zeker dat je een tattoo wil laten zetten? Plan dan vrijblijvend een intakegesprek in!

Geometric Tattoo

De wereld van de tatoeages is rijk aan verschillende soorten tattoostijlen. Deze stijlen lopen uiteen van een realistische tattoo tot aan een Geometric Tattoo. De Geometric Tattoo is

Lees verder »

Geef een reactie