Een tattoo shop. Iedereen weet er wel één te liggen, maar weet je ook wat een goede tattoo shop onderscheidt van een slechte tattoo shop?

Het vinden van de juiste tattoo shop is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk een aantal onderdelen waar jij op moet letten bij het vinden van een kwalitatief goede tattoo shop. Een tatoeage zit voor eeuwig op jouw lichaam. In dit artikel gaan we verder in op allerlei onderdelen waaraan jij een goede tattoo shop kunt herkennen.

Kenmerken goede Tattoo shop

Het vinden van een goede tattoo shop kan nog weleens een lastige opgave zijn. Vandaar dat wij hieronder een aantal kenmerken op een rijtje hebben gezet. Aan deze kenmerken kun jij een goede tattoo shop herkennen.

1. Hygiëne

Het eerste belangrijke onderdeel is hygiëne. Een goede tattoo shop volgt dan ook strikte protocollen. Deze protocollen gaan over het reinigen en desinfecteren van de werkruimte. Verder is ook het gebruik van steriele naalden heel belangrijk.

Door een goede hygiëne is de kans op infecties een stuk kleiner. Hierdoor kun jij met volle vertrouwen een tatoeage laten zetten. Verder zorgt een goede hygiëne voor de beste kwaliteit.

2. Kwaliteit tatoeages en tatoeëerders

Uiteraard is een goede kwaliteit heel belangrijk. Een tatoeage staat namelijk voor de rest van je leven op je lichaam. Vaak zetten tattoo shops op hun website een portfolio. Hier kun je zien wat voor tatoeages gezet zijn door de desbetreffende tattoo shop. Verder kun je altijd nog de social media berichten of reviews raadplegen.

Daarbij horen uiteraard kwaliteit tatoeëerders bij kwaliteit tatoeages. Vraag hier dus ook zeker naar. Zo kun je onderzoek doen naar jouw tatoeëerder, maar ook kun je kijken naar een portfolio.

3. Comfortabele en gastvrije omgeving

Een goede tattoo shop wil je graag op je gemak laten voelen. Een tatoeage zetten is namelijk niet zomaar iets. Of het nou je eerste, tweede, of zelfs 20e tatoeage is. Het zetten van een tatoeage blijft iets speciaals. Veel mensen zijn vanwege deze gedachte dan ook superzenuwachtig. Een vriendelijke-, ontspannen en professionele sfeer is dan ook een superfijn gevoel. Deze sfeer laat iemand op zijn gemak stellen.

4. Reviews

Zoals hierboven ook al staat benoemd, zijn reviews heel belangrijk. Op internet staan vaak vele reviews over de desbetreffende tattoo shop. Hier kun je de ongezouten mening van andere klanten bekijken. Verder kan mond-op-mond reclame ook belangrijk zijn. Reviews van mensen die je kent zijn namelijk het meest betrouwbaar.

5. Nazorg en advies

Na het zetten van de tatoeage moet deze nog goed worden bijgehouden. Een goede tattoo shop geeft uitgebreide nazorginstructies. Zo kun jij op een verantwoorde manier met jouw nieuwe plaatje omgaan. Hierdoor blijft de tattoo van hoge kwaliteit en is de kans op infecties kleiner. Ook staat een goede tattoo shop klaar voor eventuele vragen, ze willen jou namelijk zo geïnformeerd mogelijk weer naar huis sturen.

6. Gedetailleerde en nauwkeurige ontwerpen

 Een goede tattoo shop zorgt voor gedetailleerde en nauwkeurige onderwerpen. Op deze manier laat de tattoo shop zien dat ze niet alleen maar makkelijke tatoeages kunnen zetten. Zo kunnen ze voldoen aan de visie van de klant, wat ervoor zorgt dat ze de beste kwaliteit kunnen bieden.

Bovenstaande kenmerken, zijn kenmerken waaraan je een goede tattoo shop kunt herkennen. Deze punten zijn algemeen. Dat wil zeggen dat dit algemeen gezien 6 punten zijn waarbij je de beste kwaliteit tatoeage kunt verwachten. Uiteindelijk zijn er uiteraard ook een aantal andere onderwerpen die persoonlijk heel belangrijk zijn. Zo is voor veel mensen een korte wachtlijst belangrijk, dit wil alleen niet superveel zeggen over de kwaliteit van een tattoo. Een tattoo shop met een lange wachtlijst kan namelijk ook betekenen dat ze het heel druk hebben.

Tattoo stijlen

Een tattoo shop kan natuurlijk ook veel verschillende tattoo stijlen zetten. De tattoo stijlen kunnen uit elkaar lopen van blackwork naar portetten. Al deze tattoo stijlen hebben een andere manier van zetten. Zo duurt een blackwork minder lang dan een portret.

Enkele Tattoo stijlen

  • Blackwork

  • Portretten

  • Black & Gray Tattoo

  • Ornamental Tattoo

  • Polynesian Tattoo

  • Etc.

Een goede eigenschap van een tattoo shop is om veel verschillende tattoo stijlen te hebben. Hiermee laat de tattoo shop namelijk zien dat ze van veel verschillende kunsten onder de knie hebben. Zo geef je, je klanten ook veel verschillende keuzes. Wat de mogelijke opties eindeloos maakt.

Falcon Ink, jouw tattoo shop

Wij van Falcon Ink weten alles over het zetten van tatoeages. Vandaar dat eigenaar Falko in 2022 een tattoo shop heeft opgericht in Geleen, deze shop heet tot op de dag van vandaag nog steeds Falcon Ink. Sinds dien maken wij elke dag mensen blij met de beste kwaliteit tatoeages die er te bieden zijn.

Wij weten maar al te goed dat het kiezen van de juiste tattoo shop een lastig proces is. Het maken van de keuze voor de tatoeage en de tattoo shop is niet makkelijk. Je wilt namelijk een nieuwe tattoo, maar je wilt wel een vertrouwt gevoel hebben bij zowel de tattoo shop als de artiest.

Wat maakt ons Falcon Ink?

Elke dag kunnen wij werken met 6 topartiesten. Dit zorgt ervoor dat wij tegen een korte wachtlijst de beste kwaliteit tatoeages kunnen leveren. Verder vinden wij het belangrijk dat jij je op je plek voelt bij ons in de shop. Vandaar dat we een gastvrije ruimte hebben gecreëerd. Ook zorgen wij voor eerlijk advies. De tatoeage staat namelijk voor eeuwig op jouw lichaam, hier moet je goed over nadenken.

Wij bij Falcon Ink kunnen veel mooie tattoo stijlen op jouw lichaam vereeuwigen. Ga je voor een Polynesian Tattoo, of is het portret toch meer wat voor jou? Wij kunnen zowat elke stijl die je kunt bedenken aanbieden. Neem gerust een kijkje in ons portfolio, wellicht staat hier een stijl tussen die jou aanspreekt.

Hopelijk hebben we je hiermee een beter beeld kunnen geven over onze tattoo shop in Geleen. Plan gerust een intakegesprek in, en wellicht zien wij elkaar snel in onze tattoo shop.

Geometric Tattoo

De wereld van de tatoeages is rijk aan verschillende soorten tattoostijlen. Deze stijlen lopen uiteen van een realistische tattoo tot aan een Geometric Tattoo. De Geometric Tattoo is

Lees verder »

Geef een reactie