Het zetten van een tatoeage van jouw geliefde, je moeder, je oma of zelfs je favoriete artiest. Deze manier van tatoeëren wordt ook wel; de portret tattoo genoemd. Door middel van deze tattoo soort kun jij een persoon die in jouw hart zit laten vereeuwigen op jouw lichaam. Uiteraard is het heel belangrijk dat dit op een kwalitatief goede manier gebeurd. Zowel het zetten van de tattoo, als de keuze die je maakt.

In dit artikel vertellen wij jou meer over het zetten van een portret tattoo. Hierbij geven wij enkele onderdelen waar jij op moet letten bij het zetten van een portret tattoo.

Wat is een portret tattoo?

Zoals in de naam al staat beschreven is een portret tattoo een tatoeage van een portret van iemand. Dit kan gaan om een persoon, maar ook om een huisdier.

Vaak kiezen mensen voor een portret tattoo als ze iemand bewonderen. Denk aan een portret van je hond waar je mee bent opgegroeid, of de artiest die jouw favoriete liedje heeft gemaakt. Op deze manier kun je door middel van een vereeuwiging op je lichaam laten zien hoeveel iemand voor jou betekent.

Waar moet je op letten bij het zetten van een portret tattoo?

Natuurlijk is het zetten van een portret tattoo niet iets wat je van de ene op de andere dag bepaald. Iemand staat namelijk vereeuwigd op jouw lichaam. Dit moet uiteraard op een mooie en kwalitatief goede manier gebeuren. Hieronder staan een aantal onderdelen opgesomd waar jij op moet letten bij het zetten van een portret tattoo.

Afmeting van je portret

Een belangrijk onderdeel is de afmeting van jouw portret naar keuze. Kies je ervoor om een klein portret te zetten? Dat kan! Houd er dan wel rekening mee dat er minder detail in verwerkt zit. Een groter portret zorgt ervoor dat de tattoo artiest meer mogelijkheden heeft om detail toe te voegen, dit maakt een portret vaak realistischer.

Plaatsing van de tattoo

Ook de plaatsing van een tattoo kan heel belangrijk zijn. Neem als voorbeeld een portret waarbij de persoon recht in de camera kijkt. Hiermee loop je het gevaar dat een oog vervormd door de vorming van jouw lichaam. Terwijl een portret waarbij de persoon schuin kijkt, niet veel kwaad kan. Denk hier dan ook bij het kiezen van de juiste plek en het juiste portret, goed over na.

Denk goed na over de keuze die je maakt

Wij willen maar al te graag een mooi portret op jouw lichaam tatoeëren. Wel hopen wij dat je er goed over na hebt gedacht. Het zou zonde zijn als je achteraf spijt krijgt van het portret wat je hebt gezet.

Heb je toch spijt van het portret wat je hebt gezet? Wellicht kunnen wij jouw helpen! Wij zetten namelijk ook cover-up tattoos. Kort gezegd zetten wij hiermee een tattoo over jouw tattoo heen. Zo hoef jij je niet meer te schamen voor je eerder gemaakte keuze.

Jouw portret tattoo met ongekende kwaliteit

Wist jij dat wij bij Falcon Ink ook portret tatoeages zetten? Door onze prijswinnende internationale artiesten kunnen wij dan ook de beste kwaliteit bieden. Neem gerust een kijkje in ons portfolio op onze website. Hier staan verschillende kunstwerken die wij hebben gezet in onze tattoo shop in Geleen.

Heb je meer vragen, of wil je een gesprek inplannen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag met het vinden van de juiste tattoo die bij jou past.

Geometric Tattoo

De wereld van de tatoeages is rijk aan verschillende soorten tattoostijlen. Deze stijlen lopen uiteen van een realistische tattoo tot aan een Geometric Tattoo. De Geometric Tattoo is

Lees verder »