Een ornamental tattoo gaat terug tot in de oudheid. Zoals de naam al zegt staat deze naam voor een tattoo die is opgebouwd in verschillende ornamenten. Deze tatoeage soort is dan ook niet typerend voor een bepaald onderwerp. Bij deze tattoo is het ontwerp dan ook hetgeen waar alles om draait.

In dit artikel gaan we dan ook dieper in op de verschillende ontwerpen van een ornamental tattoo. Wie weet is dit de tattoo stijl waar jij naar opzoek bent!

Betekenis Ornamental tattoo

Zoals hierboven staat benoemd heeft de ornamental tattoo geen specifieke betekenis. Dit komt omdat deze tattoosoort uit allerlei verschillende symbolen en patronen bestaat. De symbolen en patronen van deze tattookunst zijn te zien over de hele wereld, maar met name in de henna cultuur. Henna tatoeages zie je vaak in landen als: India, Marokko, Egypte en zelfs Spanje. Omdat deze tattoos super eenvoudig zijn, zijn ze dan ook razend populair.

Technieken van de Ornamental tattoo

De Ornamentale tattoos kunnen worden gezet met verschillende technieken. Deze technieken zorgen ervoor dat de sierlijke symbolen en patronen tot leven worden gebracht. Zo blijven de tatoeages fris en uniek.

De verschillende technieken staan hieronder opgesomd.

Dotwork

Deze techniek is zoals de naam al zegt het zetten van ‘dots’, ook wel stippen genoemd in het nederlands. Bij deze techniek worden stippen gebruikt om vorm en tinten te creëren. Verder wordt deze manier van tatoeëren gebruikt om verschillende details toe te voegen aan de tatoeage, denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van schaduw.

Het zetten van deze techniek wordt gedaan door middel van naalden van verschillende diktes. Zo kunnen tatoeëerders nauwkeurig hun tattoo afwerken.

Blackwork

Dan is er ook nog blackwork. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van dikke zwarte lijnen. Verder worden ook bepaalde stukken vaak volledig zwart ingekleurd. Blackwork creëert een opvallend contrast en benadrukt de veelzijdigheid van deze tattoosoort.

Linework

Voor de meer strakke lijnen is deze techniek meer toepasselijk. Bij linework wordt er gericht op precisie en netheid, en dat allemaal door middel van het trekken van strakke lijnen. Deze manier van tattoeëren vereist een vaste hand. Hier worden namelijk dunbnne naalden gebruikt om zo een strakke lijn te kunnen trekken. Zo komen de gedetailleerde patronen van de ornamentele tatoeages tot stand.

Mandala

Verder wordt ook de Mandala techniek gebruikt om Ornamental tattoos vorm te geven. Zo dienen vaak de synchrone vormen van de mandala vaak als basis voor het zetten van een Ornamentele tattoo.

Wij bij Falcon Ink zetten ook losse Mandala tattoos. Bekijk gerust onze site over het zetten van Mandala tattoos bij Falcon Ink. Of als je specifiek opzoek bent naar Mandala tattoos bij vrouwen, neem gerust hier een kijkje. Over dit specifieke onderwerp hebben we ook een artikel geschreven.

Het zetten van een Ornamental Tattoo bij Falcon Ink

Wij bij falcon Ink zetten allerlei verschillende soorten tatoeages, waaronder de Ornamental Tattoo. Vanwege onze internationale topartiesten kunnen we dan ook de beste kwaliteit bieden die er is.

Wij begrijpen maar al te goed dat het kiezen van een goede tatoeage heel lastig kan zijn. Vandaar dat we een intakegesprek aanbieden. Hierin kun jij al je vragen stellen. Verder kan je uiteraard ook een afspraak inplannen, neem dan gerust contact met ons op. Hopelijk zien we jou snel in onze tattoo shop.

Geometric Tattoo

De wereld van de tatoeages is rijk aan verschillende soorten tattoostijlen. Deze stijlen lopen uiteen van een realistische tattoo tot aan een Geometric Tattoo. De Geometric Tattoo is

Lees verder »

Geef een reactie