Ben jij opzoek naar een tatoeage met een echte betekenis? Dan is een Maori tattoo op jouw schouder of bovenarm wellicht iets voor jou! Veel mensen zullen de Maori tatoeages herkennen als ze deze zien. Maar is de betekenis van deze mooie tatoeage stijl ook bekent? Dit is vaak niet het geval, terwijl het verhaal bijzonder is!

Wat is een Maori tattoo?

Een Maori tatoeage is een tatoeage met een echte betekenis eraan. Zo stamt de tatoeage uit de Maori, een stam uit Nieuw-Zeeland. 

Bij de Maori staan tatoeages voor status. De Maori begint dan ook rond de pubertijd met het zetten van tatoeages. Naar mate ze ouder worden komen er steeds meer plekken en tatoeages bij. Hierdoor kan iedereen in de stam herkennen wat diegene zijn rang is. Verder is het binnen de Maori stam ook zo dat de vrouwen mannen met veel tatoeages aantrekkelijker vinden.

Het zetten van een Maori tatoeage kan op veel verschillende plekken. Voor de Maori zelf is de tatoeage op het gezicht zetten heel gebruikelijk. In Nederland houden mensen het vaker bij een Maori tatoeage op je schouders of bovenarm.

Wij vinden zelf een Maori tatoeage op een schouder of een Maori tatoeage op een bovenarm heel mooi. Deze plek biedt precies genoeg ruimte om deze tatoeage mooi vorm te geven, en het is natuurlijk ook een plek waar veel mensen de tattoo kunnen zien. Een Maori tattoo op je schouder of bovenarm is in onze ogen namelijk iets om trots op te zijn!

Waar zet je een Maori tatoeage?

Zoals hierboven ook al beschreven staat is het in Nederland vrij normaal om een Maori tatoeage op je schouder of bovenarm te laten zetten. Dit is bij de Maori zelf totaal verschillend.


Zoals eerder benoemd zetten de Maori zelf deze soort tatoeages op hun gezichten. De grote gezichtstatoeage heeft dan ook een andere naam, namelijk: Tã moko. Mede dankzij de tatoeages kun je aan iemand zijn wat zijn of haar levensverhaal kortgezegd inhoud. Superinteressant om te zien natuurlijk.


Door veel mensen wordt gezegd dat het zetten van een Maori tatoeage in westerse landen vloeken in de kerk is. Dit is natuurlijk onzin! Wij geloven dat iedereen de mogelijkheid hoort te hebben om deze mooie kunstvorm te kunnen vereeuwigen op zijn of haar lichaam. Vandaar dat wij bij Falcon Ink ook gespecialiseerd zijn in veel tatoeage stijlen, waaronder dus ook de Maori tatoeages.

Falcon Ink - Jouw Maori specialist

Ben jij opzoek naar een Maori tatoeage van de beste kwaliteit die ook nog eens wordt gezet door een (prijswinnende) internationale top artiest? Dan ben je bij Falcon Ink aan het juiste adres. Bij Falcon Ink besteden we veel tijd aan het op het gemak stellen van onze klanten. In combinatie met het bieden van topkwaliteit en een persoonlijke service is dit tot dusver een concept dat veel tevredenheid bij ons klanten oproept. Neem ook gerust eens een kijkje in onze portfolio. Hier staan enkele voorbeelden van de door ons gezette tatoeages.

Onze expertise stopt uiteraard niet bij Maori tattoos. Wij zijn ook in te zetten voor andere stijlen, waaronder:

Ben jij er klaar voor om iets op jouw lichaam te vereeuwigen? Neem dan snel contact met ons op en plan een vrijblijvend intakegesprek in. 

Hopelijk zien we jou snel bij ons in de tattooshop!

 

Geef een reactie