De Maori tattoo kennen we allemaal wel. Al sinds de oudheid behoort deze tattoo stijl tot de populairste keuzes om op ons lichaam te laten vereeuwigen. Wij bij Falcon Ink hebben verschillende artiesten in onze shop die gespecialiseerd zijn in deze kunstvorm. Twijfel jij om een Maori tattoo te laten zetten en weet je bijvoorbeeld niet op welke plek op je lichaam deze het beste past? Of wil je meer weten over deze stijl? Dan is dit artikel voor jou, we nemen je mee in de ins & outs van deze tattoostijl!

Betekenis van de Maori tattoo

De Maori tattoo vindt zijn oorsprong, zoals de naam al doet vermoeden, bij de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, de Maori. Leden van verschillende Maori stammen droegen deze tatoeages van oudsher, iedere stam met hun eigen patronen. Oorspronkelijk werden alleen stamleden van aanzien getatoeëerd: had je geen tatoeages, dan betekende dat dat je lager in rang stond. 

In de hedendaagse Westerse wereld zijn deze regels natuurlijk niet van toepassing. Hier draagt men deze tatoeages vaak gewoon omdat men ze mooi vindt.

 

Falconink Web 54

Loop gerust binnen

Wij Denken altijd met je mee

Verschil tussen Maori en Polynesische tattoos

Deze twee stijlen tattoos worden vaak verward, wat ook logisch is omdat ze veel op elkaar lijken. Een Polynesische tattoo bevat over het algemeen meer verschillende elementen en patronen dan een Maori tattoo. Met een Polynesische tattoo bedoelen we een tattoo die gemaakt is in de stijl van één van de Polynesische eilanden, of een mix van verschillende stijlen van deze eilandengroep. Patronen en vormen van de Maori keren ook weleens terug in Polynesische tattoos. Over het algemeen is een Polynesische tattoo wat hoekiger dan een Maori tattoo. Vaak worden hiervoor patronen en vormen gebruikt die elementen uit de natuur vertalen.

Wat zijn goede plekken om een Maori tattoo te laten zetten?


Sleeves op de armen en benen zijn met afstand de populairste lichaamsdelen om een Maori tattoo te laten zetten. Sommige mensen laten de tattoo vanaf hun bovenarm doorlopen op hun borst. Uiteraard kan de tattoo ook op een ander lichaamsdeel gezet worden, afhankelijk van je wensen. Onze specialisten zullen samen met jou kijken naar de beste plek voor jouw Maori tattoo, zodat we tot het mooiste resultaat kunnen komen.

Freehand


Doorgaans wordt een Maori tattoo uit de vrije hand op het lichaam geschetst alvorens deze daadwerkelijk getatoeëerd wordt. Dit proces gaat dus iets anders dan via het plakken van een stencil, wat gangbaarder is in de tattoowereld. Dit is belangrijk vanwege de vele verschillende patronen van de tattoo: op deze manier past de tattoo perfect bij het lichaam van de drager, aangezien ieders lichaam natuurlijk anders is.

Persoonlijke aandacht bij Falcon Ink


Heb jij besloten dat je een Maori tattoo wil laten zetten? Of wil je het wel, maar durf je het eigenlijk niet zo goed omdat het bijvoorbeeld je eerste tattoo is? Begrijpelijk! Het laten zetten van een tatoeage is altijd spannend. Bij Falcon Ink weten we dit, ook uit eigen ervaring. Daarom staat persoonlijke aandacht en een ontspannen sfeer bij ons hoog in het vaandel. Al onze artiesten zijn gespecialiseerd en een aantal hebben verschillende (Europese) prijzen in de wacht gesleept. Zij weten dus precies wat het beste is voor jou en je tattoo, en we doen er alles aan om het jou zo prettig mogelijk te maken in onze tattoo shop in Geleen.

Je bent altijd welkom voor een gratis intake bij ons in te plannen, zodat je een goed gevoel bij onze shop kunt krijgen en we samen kunnen kijken wat we van jouw wensen kunnen maken!

Geef een reactie