Mandala Tattoos voor vrouwen zijn al jaren ontzettend populair, en dat is natuurlijk ook niet zo vreemd. De mooie stijl biedt ontzettend veel opties om mooie vrouwelijke vormen mee te creëren. Daarnaast zijn Mandala tattoos in veel varianten te zetten. Zo kan een grote mandala tattoo bij een vrouw ontzettend mooi zijn, maar zijn er ook mogelijkheden om een kleinere variant met een meer intieme betekenis te laten zetten. De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos met Mandala tattoos voor vrouwen.

 

De betekenis achter mandala tattoos

 Niet alleen het uiterlijk van de mandala tattoo is voor veel vrouwen een reden om te kiezen voor deze stijl, ook de betekenis achter de mandala tattoo is iets wat ontzettend veel vrouwen heel erg aanspreekt.

Falconink Web 6

Het woord mandala vertaalt zich in de Sanskriet taal letterlijk naar het woord cirkel. Vandaar ook dat het design van een mandala tattoo 9 van de 10 keer in een cirkel vorm wordt gemaakt. Echter brengt de oorsprong van de mandala tattoo weer een heel ander verhaal met zich mee. Deze tattoo stijl vindt zijn oorsprong namelijk in het hindoeïsme en is ook terug te vinden in het boeddhisme.

In deze geloven zien ze de cirkel als een teken van perfectie en evenwicht. Alle kleine onderdelen die dan in deze cirkel aanwezig zijn zorgen voor de zogenaamde balans. Hierdoor staat de mandala in deze culturen dan ook voornamelijk voor balans in een perfect leven.

mandala tatoo

Mandala symbolen in kloosters

 

Mandala symbolen zitten zelfs zover in de bovengenoemde culturen verworven dat ze vaak ook zichtbaar zijn in kloosters. Deze mandala symbolen zijn dan aanwezig om stress te verminderen, de focus te verbeteren en als hulpmiddel bij meditatie.

 

POPULAIRE PLAATSEN OM EEN MANDALA TATTOO TE LATEN ZETTEN VOOR EEN VROUW

 

De betekenis achter de mandala tattoo is inmiddels meer dan duidelijk, maar uiteindelijk is het natuurlijk ook van belang dat de tattoo er gewoon erg mooi uit ziet. Daarom delen we graag enkele plekken waarvan wij vinden dat de mandala tattoo geschikt is bij een vrouw:

  1. De boven rug: De boven rug biedt ontzettend veel ruimte om een mandala tattoo neer te zetten. Het ziet er in onze ogen erg mooi en stijlvol uit.

  2. Onder de boezem: Een mandala tattoo wordt bij vrouwen ook regelmatig precies onder de boezem gezet. Wanneer er mee wordt gegaan met de vormen van de boezem kan hier een ontzettend mooie en ook sexy tattoo worden geplaatst.

  3. De onderarm: Een klassieke plaats om tattoos te zetten is de onderarm, en dat is bij de mandala tattoo voor vrouwen niet anders. De onderarm biedt voldoende ruimte en ook niet onbelangrijk, je kan de tattoo zelf ook goed zien.

  4. Het bovenbeen: Een wat intiemere optie kan zijn om de mandala tattoo op het bovenbeen te plaatsen. Hier kun je ontzettend stijlvol een mooie tattoo laten zetten. Vaak is er voldoende ruimte en kan het een erg mooi plaatje creëren. Daarnaast kun je deze ook makkelijk verbergen, mocht dat wenselijk zijn.

Al met al past de mandala tattoo bij vrouwen op bijna iedere plek, maar de bovenstaande zijn enkele voorbeelden van onze eigen favorieten en ook de favoriete plaatsen van onze klanten!

Mandala Tattoo bij Falcon Ink?

 

Wil jij een mandala tattoo laten zetten, maar weet je nog niet precies waar je dat wil laten doen? Bij Falcon Ink hebben wij internationale top artiesten die jou graag helpen bij het realiseren van een mooie mandala tattoo. Een kijkje in onze portfolio laat direct zien dat wij hoge kwaliteit kunnen garanderen. Neem gerust eens contact met ons op of plan direct een intake gesprek in. Dan bespreken we samen even wat de mogelijkheden zijn en zorgen we dat jij met een goed gevoel een sessie in gaat! Hopelijk horen we snel van je.

Geef een reactie