Naast onze specialisatie in onder andere realistische tattoos, mandala en cover ups, ben je bij Falcon Ink hebben wij ook artiesten zitten die tot de top van de fineline tattoo’s in Nederland behoren. Een goede artiest is erg belangrijk, en bij een fineline tattoo al helemaal. Deze wordt namelijk niet gemaakt met de traditionele tattoeer-naald (die uit drie naalden bestaat), maar door één dunne naald. Een vaste hand is erg belangrijk, fineline tattoo’s zijn namelijk er gedetailleerd en nauwkeurig. Gelukkig beschikken onze artiesten hier allemaal over!

Eerste tattoo?

 


Fineline tatoos zijn erg populair. Dit komt mede doordat ze nog relatief nieuw zijn, maar ook social media speelt hier een grote rol in. Fineline tattoos ogen geweldig en een mooie foto van een strakke, subtiele tattoo trekt twijfels snel over de grens heen: ze zijn uitermate geschikt om als eerste tattoo te nemen als je angstig bent dat een tattoo te ‘hard’ en zichtbaar voor je is. 

 

tattoo zetten

1 op 1 aandacht

Meedenken over jouw design

Veel vrienden, familieleden en koppels kiezen ook voor deze stijl van tatoeëren. Wat is er nou mooier dan je vriendschap, bloedband of liefde op je lichaam te vereeuwigen met een mooie subtiele tattoo? Overwegen jij en je broer, partner, moeder of wie dan ook dit ook? Kijk dan vooral eens rond in ons portfolio of doe inspiratie op via bijvoorbeeld Pinterest. Er zijn prachtige voorbeelden te vinden!

 

Falconink Web 54

Tekst of afbeelding

Veel mensen denken bij een fineline tattoo al snel aan een zachte, sierlijke tekst. Echter is deze stijl tattoos ook uitermate geschikt voor afbeeldingen. Een tattoo van een bloem kan door middel van fineline een veel zachtere en rustigere uitstraling krijgen, wat perfect bij het imago van de bloem past. Ook tattoos met geometrische of wiskundige vormen (zoals driehoeken, cirkels en pentagonen) zijn uitermate geschikt voor fineline.

 

Maar uiteraard klopt het beeld van de zachte, sierlijke tekst die we net benoemden ook: fineline is één van de meest gekozen technieken voor teksten en namen. Het spreekt dus voor zich dat zoals eerder benoemd een vaste hand erg belangrijk is. Foutjes vallen bij een fineline tattoo direct erg op, in tegenstelling tot bij dikkere lijnen en meer gedetailleerde tattoos.

Doet het zetten van een Fineline Tattoo pijn?

Uiteraard heeft iedereen een andere pijngrens. Maar over het algemeen kun je wel stellen dat het zetten van een fineline tattoo een stuk minder pijnlijk is dan andere tattoos. De reden hiervan is dat de naald niet zo diep in de huid gebracht hoeft te worden omdat fineline tattoos subtiel en dun gezet zijn. Mede hierdoor zijn fineline tattoos uitermate geschikt om als eerste tattoo te nemen.

Persoonlijke aandacht

Bij Falcon Ink staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. Eigenaar Falko voelt vanuit zijn eigen zoektocht naar een goede tattoostudio enorm de drang om iedere klant zich op zijn of haar gemak te laten voelen. Een nieuwe tattoo laten zetten is altijd spannend, een rustige sfeer en de juiste aandacht zorgt er al voor dat je prettiger in de stoel plaatsneemt.

Heb jij dus nog niet de juiste tattooshop weten te vinden, of vind je het erg spannend om een tattoo te laten zetten, dan ben je bij ons absoluut aan het juiste adres. Ondanks dat onze artiesten verschillende internationale prijzen in de wacht hebben gesleept, zijn onze wachttijden nog steeds relatief kort.

 

Sta jij te popelen om jouw nieuwe kunstwerk op je lichaam te laten vereeuwigen? Wacht dan niet langer en plan een intakegesprek in!

 

Geef een reactie