Als je spijt hebt van een tattoo, bijvoorbeeld van een naam, dan is een cover up tattoo een geschikte uitvinding voor jou. Dit kan bijvoorbeeld de naam van een ex-geliefde of ander persoon zijn die geen rol meer in je leven speelt en waar je niet meer aan herinnerd wil blijven worden. Uiteraard kunnen er ook tal van andere redenen zijn waarom je van een tattoo af wil, bijvoorbeeld als deze lelijk gezet is of wanneer je er simpelweg gewoon klaar mee bent.

Wat is een cover up tattoo?

 

Een cover up tattoo is precies wat de naam al zegt: een tattoo die een bestaande tattoo bedekt. Dit kan worden gedaan door een nieuwe tattoo te ontwerpen en te laten zetten over de oude tattoo, zodat deze niet meer zichtbaar is. De nieuwe tattoo kan hetzelfde ontwerp hebben als de oude tattoo, of helemaal anders zijn. Het is aan jou om te bepalen wat je wilt.

 

Falconink Web 54

No Judgement

Internationale top artiesten

Waar moet ik rekening mee houden?

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je overweegt een cover up tattoo te laten zetten. Ten eerste is het belangrijk om een ervaren tattoo artist te vinden die ervaring heeft met het uitvoeren van cover up tattoos. Al onze artiesten zijn ervaren in het zetten van cover up tattoos en kunnen je van goed advies voorzien. Een artiest met ervaring hierin is belangrijk omdat dit een andere aanpak vraagt dan het zetten van een tattoo op ‘schone’ huid. Er moet rekening worden gehouden met de lijnen en vormen van de oude tattoo, en daarnaast moet er ook goed gekeken worden naar het kleurgebruik. Het is bijvoorbeeld lastiger om over donkere plekken heen te tatoeëren. Kleine namen en tattoos met veel lichte kleuren zijn doorgaans makkelijker te coveren. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je nieuwe tattoo altijd groter zal worden dan de onderliggende tattoo, hij moet immers volledig bedekt worden.

 

Onze artiesten denken graag met je mee met betrekking tot de cover up mogelijkheden van jouw tattoo. We raden je aan om goed naar dit advies te luisteren en ook open te staan voor ideeën van de artiest zelf. Zij zijn immers ervaren met het coveren van veel verschillende soorten vormen en lijnen en weten wat het beste is voor jouw tattoo. Uiteraard wordt er altijd rekening gehouden met jouw wensen in ons advies. We raden je daarom aan om open minded naar je intake te komen. Een globaal idee is zeker goed, maar probeer niet om al een kant en klaar idee in je hoofd te hebben waar je volledig aan vast wil houden, er is namelijk kans dat je hier iets van af zult moeten wijken

Een litteken coveren

Bij een cover up tattoo denk je al snel aan het coveren van een naam of andere tatoeage. Echter kun je ook een litteken laten coveren. In veel gevallen is het mogelijk om over een litteken heen te tatoeëren. Het is hiervoor wel van belang dat het litteken oud genoeg is. Onze specialisten kunnen beoordelen of de huid bij je litteken geschikt is om te camoufleren. Littekens die vaak gecoverd worden zijn onder andere:

       Zwangerschapslittekens, bijvoorbeeld van een keizersnede

       Littekens ontstaan door automutilatie (zelfbeschadiging)

       Operatieve littekens

Uiteraard zijn er ook genoeg andere soorten littekens te bedenken, in veel gevallen kunnen deze dus prima gecoverd worden zodat niemand ooit nog ziet dat er een litteken heeft gezeten.

 

Persoonlijke zorg en aandacht

Bij het laten zetten van een cover up tattoo komt soms een gevoel van schaamte kijken. Bijvoorbeeld door spijt van het laten zetten van een naam of door een lelijk litteken. Dit is absoluut niets om je voor te schamen, we maken allemaal weleens een verkeerde keuze. Voor ons is het extra belangrijk dat jij je welkom en op je gemakt voelt. Iedere klant krijgt bij ons daarom de juiste persoonlijke zorg en aandacht, of je nu voor een grote of kleine tattoo komt. Wil jij een naam of andere tattoo laten coveren en ben je op zoek naar de geschikte tattoo shop? Plan dan een gratis intakegesprek bij ons in, we kijken graag samen naar de mogelijkheden!

 

 

Geef een reactie