Cover up tattoo ideeën

Grote kans dat je bij dit artikel terecht bent gekomen omdat je een cover up tattoo wil laten zetten en op zoek bent naar ideeën. Een van de belangrijkste redenen voor het laten zetten van een cover up tattoo is spijt. Het laatste wat je dan wil is dat je van je nieuwe tattoo wederom spijt gaan krijgen. Een keer houdt het natuurlijk op en is het niet meer mogelijk om de oude tattoo nog mooi te kunnen bedekken. Uiteraard is het ten alle tijden onwijs belangrijk om goed na te denken over het ontwerp voordat je een tatoeage laat zetten, maar we hoeven denk ik niet uit te leggen dat goede ideeën voor een cover up tattoo nog een stukje belangrijker zijn. Het laatste wat je wil is natuurlijk dat je opnieuw spijt krijgt van een ontwerp.

Nadeel

Cover up tattoos hebben wel een klein nadeel: je bent iets beperkter in de keuze van je ontwerp, omdat deze goed afgestemd moet worden op de onderliggende tattoo qua vormen en kleurintensiteit. Zorg er in ieder geval voor dat je niet te overtuigd bent van je ideeën en er niet meer vanaf te praten bent, want advies van een ervaren tattoo artiest is heel belangrijk bij cover ups. Uiteraard is er nog steeds heel veel mogelijk in de meeste gevallen, en probeer vooral te denken vanuit de nieuwe tattoo die je wil, niet vanuit de oude tattoo. Een ervaren tattoo artiest ziet mogelijkheden in plaats van beperkingen, hier zijn ze voor opgeleid.

Des te dichter bij het origineel, des te strakker het resultaat

Cover up tattoos komen het best uit de verf wanneer je dicht bij het originele design blijft. Heb je bijvoorbeeld een tattoo van een roos die je wil laten coveren, dan zal het resultaat altijd het mooiste zijn als je voor een nieuwe soort roos of andere bloem kiest. Uiteraard is dit niet noodzakelijk, als je een compleet nieuw idee hebt denken onze artiesten graag met je mee.

Hou rekening met een groter design

Je nieuwe tattoo moet groot genoeg zijn om je oude tattoo volledig te bedekken. Dit betekent dus dat hij minimaal even groot, maar vaak ook wat groter wordt dan je oude tattoo. Je wilt immers niet dat je nog wat vage vlekken of uitstekende delen van de onderliggende tattoo blijft zien.

Hoe kies je de cover up die bij je past?

Tattoo artiest is een creatief beroep. Als je wel een goed idee hebt, maar een unieke, persoonlijke tattoo wil en deze al helemaal voor je wil, kun je het beste bij een tattoo artiest langsgaan. Je kan bij ons bijvoorbeeld helemaal gratis een intakegesprek plannen. Door voorbeelden te laten zien en je verhaal te vertellen geef je onze artiest een goed beeld van jouw ideeën. Onze artiesten denken graag met je mee en hebben waarschijnlijk ook ideeën waar je zelf nog helemaal niet aan gedacht hebt!

Persoonlijke aandacht

Eigenaar Falko van Falcon Ink weet als geen ander hoe lastig het kan zijn om een tattooshop te vinden waarbij je precies dát gevoel krijgt. Dat is een van de redenen van het ontstaan van Falcon Ink: iedereen krijgt bij ons de persoonlijke aandacht die je verdient, of je nu voor een kleine of een grote tattoo komt. Je mag altijd bij ons binnenlopen om even te oriënteren! Onze ervaren artiesten hebben al veel klanten tevreden huiswaarts laten keren.

Geometric Tattoo

De wereld van de tatoeages is rijk aan verschillende soorten tattoostijlen. Deze stijlen lopen uiteen van een realistische tattoo tot aan een Geometric Tattoo. De Geometric Tattoo is

Lees verder »

Geef een reactie