Voordelen van een Black and Gray Tattoo

Ga je voor een black and grey tattoo of toch voor een kleurentattoo? Wanneer je een tattoo laat zetten zijn er veel dingen waar je over na moet denken, en dit vraagstuk is een hele belangrijke. Een tatoeage is immers permanent. De keuze die je maakt kan tevens leidend zijn voor toekomstige tatoeages die je misschien nog laat zetten. Als je bijvoorbeeld een sleeve laat zetten wil je wel dat de verschillende tatoeages samen een mooi geheel vormen en goed op elkaar aansluiten. In dit artikel zetten we de voor-en nadelen van black and grey tattoos voor je op een rijtje, zodat we je keus wellicht iets vereenvoudigen. 

Sneller

Black and grey tattoos zijn over het algemeen iets sneller klaar dan kleuren tattoos. Nu is dit niet de hoofdreden waarop je je keus zou moeten baseren, maar voor mensen met een lage pijngrens kan dit wel een belangrijk punt zijn. Sommige mensen zijn ook van mening dat een black and grey tattoo minder pijnlijk is om te laten zetten, maar dit is subjectief en verschilt van persoon tot persoon.

 

 

HighendTattoo 2 scaled

Eerlijk advies

Top Kwaliteit

Contrast

Black and grey tattoos hebben een groter contrast dan kleurentattoos. Hierdoor zijn ze beter zichtbaar op de huid, met name bij mensen met een donkere huidskleur.

Neutraal

Black and grey tattoos zijn neutraal van kleur, waardoor het nooit zal vloeken met je outfit. Als je van kleding met veel verschillende kleuren houdt kan het verstandig zijn om voor een black and grey tattoo te kiezen. Kleurentattoos kunnen het dragen van bepaalde kledingstukken lastig maken.

Black and gray tattoos vervagen minder snel

Geen enkele tattoo zal altijd even duidelijk blijven als vlak na het zetten en vrijwel elke tattoo zal ooit bijgewerkt moeten worden als je hem even mooi wil houden, maar black and grey tattoos gaan beduidend langer mee dan kleurentattoos. Kleurentattoos moeten een stuk vaker worden bijgewerkt, wat het qua kosten ook een stuk duurder maakt dan een black and grey tattoo. Als een black and grey tattoo op de juiste manier door een professional wordt gezet kan deze makkelijk 15 jaar meegaan zonder te vervagen. Bij Falcon Ink werken we uitsluitend met professionele, gecertificeerde tattoo artiesten.

 

Alles is mogelijk

Black and grey tattoos zijn bruikbaar voor vrijwel ieder design. Met kleurentattoos kun je ook veel kanten op, maar hier zitten wel wat meer beperkingen aan dan aan black and grey tattoos. 

Cover up

Uiteraard kennen black and grey tattoos niet louter voordelen. Een nadeel van black and grey tattoos is dat deze lastiger te coveren zijn dan kleurentattoos. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe donker de tattoo gezet is, maar over algemeen zijn kleurentattoos een stuk makkelijker te coveren doordat deze lichter op de huid ogen.

Over het algemeen kennen black and grey tattoos dus een flink aantal voordelen ten opzichte van kleurtattoos. Het blijft echter heel belangrijk om de juiste artiest voor jouw tattoo te kiezen. Ga je naar een onervaren amateuristische artiest, dan is de kans groot dat je tattoo snel vervaagt of je design niet duidelijk terug te zien is in de tattoo. Onze ervaren artiesten staan altijd voor je klaar om je van advies te zien. Wil jij een strakke black and grey tattoo gezet door een gecertificeerde artiest? Plan dan een gratis intake bij ons in!