1. Het maken van een afspraak en het betalen van de aanbetaling wordt beschouwd als aanvaarding van onze algemene voorwaarden.
 2. Ondanks dat de minimale leeftijd voor het zetten van een tatoeage wettelijk gezien 12 jaar is, hanteren wij een minimale leeftijd van 16 jaar. Onder de 18 jaar verwachten wij zowel schriftelijke als mondelinge toestemming door ouders/verzorgers.
 3. Om een afspraak te maken en bevestigen is het noodzakelijk om een aanbetaling te doen. De aanbetaling van een hele sessie bedraagt € 200,-, de aanbetaling van een halve sessie € 100,- en van alle overige projecten € 50,-.
 4. Aanbetaling dient binnen 72 uur na het maken van de afspraak betaald te zijn. Wanneer er meerdere afspraken samen geboekt worden dienen alle sessies aanbetaald te worden.
 5. Wordt de aanbetaling niet binnen deze termijn betaald, wordt de plek toegekend aan iemand anders. Geen aanbetaling is dus ook geen afspraak!
 6. Aanbetalingen zullen nooit worden gerestitueerd!
 7. Het verplaatsen van de afspraak met het behoud van de aanbetaling is mogelijk tot zeven dagen voor de afspraak.
 8. Annuleer je binnen zeven dagen voor jouw afspraak en kan er geen vervangende klant gevonden worden, verlies je de aanbetaling. De reden van annulering speelt hierbij geen rol.
 9. Wanneer de afspraak volledig geannuleerd wordt door ons, geven we 100% van de aanbetaling terug.
 10. Wanneer de afspraak door ons wordt verplaatst, zal de aanbetaling meegenomen worden naar de nieuwe afspraak.
 11. Wanneer de afspraak vroegtijdig door de klant wordt gestopt, zal de extra tijd dat nodig is om het project af te maken in rekening worden gebracht. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het resterende werk. De reden van het vroegtijdig verlaten van de afspraak speelt hierbij geen rol.
 12. Onze artiesten maken het design de dag voor- of van de afspraak. Het design wordt altijd op de dag van de afspraak getoond en besproken.
 13. Eventuele wijzigingen in het ontwerp kunnen op de ochtend van de afspraak worden aangebracht.
 14. Gratis correcties worden gemaakt tot twee maanden vanaf de datum van tatoeëren, na deze datum zullen de kosten voor het bijwerken, afhankelijk van het project, minimaal € 50,- zijn. Alle correcties veroorzaakt door schade aan de tatoeage door toedoen en nalatigheid van de klant zijn voor eigen rekening. Wanneer wij concluderen dat een tatoeage niet de aandacht en verzorging heeft gekregen wat door ons is geadviseerd, zijn wij helaas genoodzaakt om kosten in rekening te brengen voor het hiervan corrigeren. De hoogte van de kosten is afhankelijk van het project en de hoeveelheid aan correcties.
 15. Gratis correcties zijn niet van toepassing op de volgende plaatsen; tenen, enkels, voeten, handen, vingers, ellebogen, knieën en nek. Hiervoor rekenen wij een minimale prijs van € 50,-.
 16. Gratis correcties zijn niet van toepassing op cover ups. Nadat een cover up tatoeage is geplaatst, dient de tatoeage eerst volledig te genezen en herstellen. Na volledig herstel bestaat de kans dat de tatoeage nog zichtbaar is, waardoor de tatoeage opnieuw gedaan dient te worden voor een volledige bedekking van de oude tatoeage. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het project. Deze prijs zal altijd op voorhand worden besproken met de klant.
 17. Gratis correcties zijn niet van toepassing op alle minimalistische en fine line projecten. Hiervoor rekenen wij de helft van ons starttarief; € 50,-.
 18. Neem de dag voor- en van de afspraak geen alcohol, drugs en medicijnen die de bloedstolling remmen en/of het bloed verdunnen. Wij adviseren een gezonde voorbereiding. Neem dus voldoende slaap, eet een goed ontbijt met fruit en voldoende koolhydraten en voedingsstoffen en drink voldoende water.
 19. Wanneer een klant op de afspraak verschijnt onder invloed van alcohol, drugs of ziek is, weigeren we het zetten van een tatoeage. Daarmee annuleren we de afspraak met verlies van de aanbetaling.
 20. Gebruik geen verdovende zalven en/of cremes. Dergelijke producten bevatten lidocaïne. Dit product verandert de hardheid van de bovenste huidlaag wat het tatoeëren moeilijker maakt. Ook kan het negatieve gevolgen hebben op het genezingsproces en daarmee het genezen resultaat. In dit geval zijn wij niet verantwoordelijk voor het genezen resultaat en zullen de kosten van de correcties voor de klant zijn met een starttarief van € 100,-.
 21. Zorg ervoor dat je zonder gezondheidsklachten en/of ziekteverschijnselen naar de afspraak komt. Wanneer je naar de afspraak komt met gezondheidsklachten en/of ziekteverschijnselen zijn wij bevoegd de afspraak te annuleren zonder behoud van aanbetaling.
 22. Zorg ervoor dat je schoon en verzorgd naar de afspraak komt. Wanneer dit niet het geval is, kunnen wij de klant verplichten naar huis te gaan om dit eerst in orde te maken. De tijd die nodig is om het project af te maken zal hierdoor extra in rekening worden gebracht.
 23. Kom niet in kleding die niet vies mag worden. Wij werken met inkten en houden ons om die reden niet verantwoordelijk voor eventuele vervuiling van de kleding. Kom daarom bij voorkeur in ‘oudere’ donkere kleding. Het dragen van de gekozen kleding op de dag van de sessie is dus volledig op eigen risico.
 24. Wij tatoeëren geen huid die verbrand is door de zon/zonnebank, gewond is of op een andere manier ongeschikt is voor de afspraak. Wanneer wij constateren dat uw huid in bovengenoemde conditie is, zullen wij het dringend advies geven om de tatoeage ergens anders te laten zetten waar de huid in betere conditie is. Als u hier niet akkoord mee gaat wordt de afspraak geannuleerd met verlies van de aanbetaling.
 25. Heeft u een groot aantal moedervlekken op de plek waar u een tatoeage wilt laten zetten, laat ons dit direct weten wanneer u met ons contact opneemt. Wij tatoeëren niet over moedervlekken, dus dergelijke informatie is relevant voor uw gezondheid en de mogelijkheden omtrent een design.
 26. Support meenemen is mogelijk, maar overleg dit ten alle tijden met de studio(manager). Houdt hierbij wel rekening dat de support tijdens het tatoeëren niet in de werkruimtes aanwezig kan zijn. Deze mogen plaats nemen in onze wachtruimte.
 27. Alles wat zorgen en twijfels oproept omtrent uw gezondheid (zowel ziekten als medicijnen) i.c.m. het nemen van een tatoeage, moet u met een arts raadplegen. We zijn geen huisartsen en/of doktoren, hebben geen medische kennis- en achtergrond en mogen hier dus ook geen uitspraken over doen.
 28. Falcon Ink is ten alle tijde bevoegd om op redelijke wijze de algemene voorwaarden aan te passen waar nodig is.

Laatste wijziging: 15/11/2023